Potatisgratäng med Persillade krydda
Skiva potatisen i en form och varva med gul lök som är hackad i tärnor,
Strö persilladekrydda mellan varje varv, lagom mycket
Ha i grädde och sedan strö ströbröd över, skiva smör uppepå så att det täcker formen
In i ugnen på ca 200 grader i ca 30 -40 minuter tills potatisen är genomkokt.
Lax med Gårdens kryddmix
En Lax i form med gårdens kryddmix,
Strö kryddan över laxen, ha i vispgrädde “ej vispad”
Tillsätt konjak i grädden
ca 175 grader tills fisken är klar
Kycklinggryta med Gårdens KryddMix
1 kg Kycklingfilé skär i bitar
Gårdens KryddMix
1 ½ msk kycklingfond
1 dl Reporter “röd sherry”
3 dl vispgrädde
Röda och gröna vindruvor, “ta bort kärnorna”
Bryn kycklingfilén i grytan med smör och krydda
Tillsätt alla ingredienser utom druvorna
Låt kycklingen puttra i ca 20 - 30 min tills kycklingen är färdig
Tillsätt vindruvorna precis innan du serverar
Klyftpotatis med Gårdens kryddmix/Persillade/Viltkrydda
Skiva klyftpotatisen på en långpanna med olja först
Sedan olja uppepå potatisen och strö ganska mycket krydda
På potatisen sedan in i ugnen tills potatisen är klar