Härliga Recept!

Knektgården Thé & Kryddor



 

Potatisgratäng med Persillade krydda

Skiva potatisen i en form och varva med gul lök som är hackad i tärnor,

Strö persilladekrydda mellan varje varv, lagom mycket

Ha i grädde och sedan strö ströbröd över, skiva smör uppepå så att det täcker formen

In i ugnen på ca 200 grader i ca 30 -40 minuter tills potatisen är genomkokt.

 

Lax med Gårdens kryddmix

En Lax i form med gårdens kryddmix,

Strö kryddan över laxen, ha i vispgrädde “ej vispad”

Tillsätt konjak i grädden

ca 175 grader tills fisken är klar

 

Kycklinggryta med Gårdens KryddMix

1 kg Kycklingfilé skär i bitar

Gårdens KryddMix

1 ½ msk kycklingfond

1 dl Reporter “röd sherry”

3 dl vispgrädde

Röda och gröna vindruvor, “ta bort kärnorna”

Bryn kycklingfilén i grytan med smör och krydda

Tillsätt alla ingredienser utom druvorna

Låt kycklingen puttra i ca 20 - 30 min tills kycklingen är färdig

Tillsätt vindruvorna precis innan du serverar

 

Klyftpotatis med Gårdens kryddmix/Persillade/Viltkrydda

Skiva klyftpotatisen på en långpanna med olja först

Sedan olja uppepå potatisen och strö ganska mycket krydda

På potatisen sedan in i ugnen tills potatisen är klar

Supergott

Dipp/kall sås med Persillade/Gårdens kryddmix
Ta 2dl creme fraische & ca 2-3 tsk krydda, rör om och servera som kall sås eller dipp. Dippa grönsaker, kräftstjärtar eller chips.

 

Hem

Thé

Kryddor

Recept

Ring & Beställ

Kontakt

Länkar